Spinach, Tomato And Cheese Lasagne

Spinach, Tomato And Cheese Lasagne

4.4 46 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions

Składniki

Béchamel
  • Provolone cut in pieces (3 cm)
    100 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • milk
    500 g
  • plain flour
    70 g
  • egg yolks from medium eggs
    2
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
Tomato Sauce
  • garlic cloves
    2
  • fresh chilli deseeded
    1
  • passata
    500 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • fine sea salt
    1 pinch
Spinach
  • water
    300 g
  • fresh spinach leaves
    450 g
  • onions quartered
    2
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    ½ Tbsp
Assembly
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • mozzarella cheese cut in pieces
    400 g
  • ricotta cheese
    300 g
  • dried lasagne pasta sheets (12-14 sheets)
    300 g
  • fresh basil leaves only
    1 bunch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1080 kcal / 4519 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...