Meat Skewers with Rice in Sauce

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portion

Składniki

  • white wine
    50 g
  • streaky bacon
    12 slices
  • onion cut in pieces (4 cm)
    300 g
  • red pepper cut in pieces (4 cm)
    130 g
  • garlic cloves
    2
  • pork belly meat slices cut in pieces (4 cm)
    450 g
    pork neck, cut in pieces (4 cm)
  • green and red peppers cut in pieces (4 cm)
    170 g
  • oil for frying
  • tinned chopped tomatoes
    250 g
  • honey
    15 g
  • meat stock cubes (each for 0.5 l)
    2
  • water
    850 g
  • sweet smoked paprika
    1 heaped tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • basmati rice
    250 g
  • fresh parsley chopped

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 578.3 kcal / 2419.8 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 47.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 1221.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...