Bacon, Leek and Emmental Tart

Bacon, Leek and Emmental Tart

4.4 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • puff pastry, ready-rolled (approx. 320 g, see tips)
    1 sheet
  • medium egg beaten
    1
  • Emmental cheese cut in pieces (2 cm)
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • leeks cut in pieces (3 cm)
    300 g
  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    35 g
  • bacon lardons
    200 g
  • crème fraîche
    200 g
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • mixed salad leaves
    100 g
  • balsamic vinegar for drizzling

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 612 kcal / 2537 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 20 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 713 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...