Prawn and Vegetable Rice

Prawn and Vegetable Rice

4.4 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • carrots cut in batons (5 cm x 5 mm)
    200 g
  • vegetable oil
    45 g
    sunflower oil
  • red pepper cut in strips (1 cm)
    100 g
  • green pepper cut in strips (1 cm)
    100 g
  • onions cut in wedges
    170 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • celery cut in pieces (1 cm)
    30 g
  • fresh button mushrooms sliced (5 mm)
    150 g
  • water
    1000 g
  • jasmine rice
    300 g
  • raw king prawns, peeled, deveined
    250 g
  • oyster sauce gluten free
    45 g
  • gluten-free soy sauce
    35 g
    tamari

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 327 kcal / 1368.3 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 50.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 1309.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...