
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g carrots cut in batons (5 cm x 5 mm)
-
45
g vegetable oil
lub sunflower oil - 100 g red pepper cut in strips (1 cm)
- 100 g green pepper cut in strips (1 cm)
- 170 g onions cut in wedges
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g celery cut in pieces (1 cm)
- 150 g fresh button mushrooms sliced (5 mm)
- 1000 g water
- 300 g jasmine rice
- 250 g raw king prawns, peeled, deveined
- 45 g oyster sauce gluten free
-
35
g gluten-free soy sauce
lub tamari
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 327 kcal / 1368.3 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 1309.6 mg