Spiced Lamb Roast

4.7 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 29 godz. 50 min
12 portions

Składniki

  • olive oil
    1 Tbsp
  • black mustard seeds
    3 tsp
  • onion cut in quarters
    250 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    2 tsp
  • garlic cloves
    4
  • coriander seeds
    2 tsp
  • cumin seeds
    2 tsp
  • dried bay leaves
    2
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • tomato purée
    120 g
  • fresh red chillies cut in half, deseeded
    2
  • fine sea salt
    1 tsp
  • Greek yoghurt plus extra for serving
    100 g
  • coconut milk
    200 g
  • lamb shoulder bone in
    2500 g
  • water for roasting

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 347.7 mg
Białko 36.6 g
Kalorie 2598.8 kJ / 621.1 kcal
Tłuszcz 48.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 21.9 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...