
Wersje kompatybilne
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh thyme leaves only
- 80 g feta cheese crumbled
- 80 g preserved red peppers (Peppadew®), drained
- 4 chicken breasts (approx. 140 g each)
- ½ tsp fine sea salt plus 2 pinches
- ¼ tsp ground black pepper plus 1 pinch
- 1 tsp paprika
- 600 g water
- 150 g couscous
- 1 lemon thin peelings of skin only
- 50 g lemon juice
- 80 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kcal / 2221 kJ
- Białko
- 42 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 31 g