Wersje kompatybilne
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g feta cheese, crumbled
- 80 g preserved red peppers (Peppadew®), drained
- 4 chicken breasts (approx. 140 g each)
- ½ tsp fine sea salt, plus 2 pinches
- ¼ tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 1 tsp paprika
- 600 g water
- 150 g couscous
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 50 g lemon juice
- 80 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20min
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Pork with Broccoli Pesto and Flatbreads
40 min
Chicken Enchiladas
1h
Saffron Chicken Penne
30 min
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30 min
Turkey Crumble
1 godz. 10 min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35 min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50 min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min