Wersje kompatybilne
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g feta cheese, crumbled
- 80 g preserved red peppers (Peppadew®), drained
- 4 chicken breasts (approx. 140 g each)
- ½ tsp fine sea salt, plus 2 pinches
- ¼ tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 1 tsp paprika
- 600 g water
- 150 g couscous
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 50 g lemon juice
- 80 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1 godz.
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 min
Cheeseburger Quiche
50 min
One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta
35 min
Beef and Feta Koftas
1 Std. 20 Min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45 min
All-In-One 'Roast' Beef
1h 30min
Ham and Leek Pies
1 godz. 50 min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50 min
Chicken Enchiladas
1 godz.