Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 1 garlic clove
- 100 g mayonnaise
- 1 tsp orange peel, finely grated, or more to taste
- ½ tsp sweet smoked paprika
- 4 - 6 Tbsp orange juice, to taste
Couscous Salad
- 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 250 g couscous, giant
- 50 g sultanas (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 - 4 chicken breasts, skinless, cut in 3-4 cm pieces (approx. 450 g)
- 75 g fresh spinach leaves
- 1 orange, peeled, cut in segments, white pith removed
- 30 g pine nuts, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2721 kJ / 650 kcal
- Białko
- 46.2 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoky Couscous Salad
20min
Squash and Broccoli Salad
35 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Halloumi Salad
20min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Goat's Cheese Eggs with Watercress and Beetroot
30min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30min
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30min