Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z chorizo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
60 g sera żółtego, np. goudy, edama, cheddara, pokrojonego na kawałki60 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
40 g bułki tartej
-
25 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1200 g wody
-
160 g makaronu, suchego, typu penne
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ cebuli szalotki (ok. 20 g), przekrojonej na pół
-
130 g kiełbasy chorizo bez osłonki, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2657 mg
Białko
38 g
Kalorie
3810.7 kJ /
910.8 kcal
Tłuszcz
44.2 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Węglowodany
90.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Mac'n'cheese
50 min
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 godz.
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Zapiekanka makaronowa
45 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min