Urządzenia i Akcesoria
Ryż z wieprzowiną i papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego w 2-3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
75 g cebuli pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
40 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
40 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
1 czubata łyżeczka papryki wędzonej, mielonej1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g ryżu do risotto150 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
200 g wody
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1442.2 mg
Białko
30.6 g
Kalorie
3102.3 kJ /
741.5 kcal
Tłuszcz
34.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
68.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Zapiekanka z tortellini
30 min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min