Ryż z wieprzowiną i papryką

4.2 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    40 g
  • mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego w 2-3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
    200 - 250 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • cebuli pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    75 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    40 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 czubata łyżeczka
    1 czubata łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ryżu białego, krótkoziarnistego
    150 g
    150 g ryżu do risotto
  • wody
    200 g
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 741.5 kcal / 3102.3 kJ
Białko 30.6 g
Tłuszcz 34.9 g
Węglowodany 68.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1442.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...