Urządzenia i Akcesoria
Ryż z wieprzowiną i papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek40 g
-
mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego w 2-3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym200 - 250 g
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
cebuli pokrojonej na 2-3 cm kawałki75 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki40 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki40 g
-
ząbek czosnku1
-
papryki słodkiej, mielonej1 czubata łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
ryżu białego, krótkoziarnistego150 g
-
wody200 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
741.5 kcal /
3102.3 kJ
Białko
30.6 g
Tłuszcz
34.9 g
Węglowodany
68.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1442.2 mg