
Urządzenia i Akcesoria
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków małych, przekrojonych na pół800 g
-
soli1 łyżeczka
-
oleju rzepakowego2 łyżki
-
wieprzowiny np. polędwicy lub karkówki, pokrojonej w cienkie paski400 g
-
przyprawy kebab-gyros3 łyżki
-
czerwone papryki (ok. 450 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki3
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pieczarek pokrojonych w 0,5 cm plastry200 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody100 g
-
skrobi ziemniaczanej10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
666.8 kcal /
2789.9 kJ
Białko
26.1 g
Tłuszcz
38.5 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Sód
952.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska