Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
1 kromkę chleba białego (ok. 25 g), pokrojoną w ćwiartki
-
250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
30 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
340 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1228.8 mg
Białko
37.4 g
Kalorie
3709 kJ /
886.5 kcal
Tłuszcz
34.2 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Węglowodany
106.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini pączki twarogowe
30min
Cynamonki na parze
50min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30min
Kurczaki z Kentucky
2h 40min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55min
Churros z sosem czekoladowym
45min
Pizza rzymska
24h
Miso carbonara z makaronem udon
30min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40min
Zapiekanka z tortellini
30min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45min