
Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
-
170 - 200 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
550 g wody
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g makaronu, suchego, krótkiego np. kokardki, kolanka, penne, świderki
-
90 g serka topionego Hochland® (krążek Kwartett, 4 trójkąciki)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.1 kcal /
2540.3 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
73.1 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
795.6 mg