
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g sera mozzarella odsączonego, pokrojonego na kawałki
-
150 g warzyw, mieszanych np. marchewki, cebuli, selera naciowego, pokrojonych na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g makaronu, suchego np. penne rigate (o czasie gotowanie 12 min, patrz wskazówka)
-
1 opakowanie wędliny (opcjonalnie) lub mortadeli (ok. 150 g), pokrojonej w 1 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1403.5 mg
Białko
30.7 g
Kalorie
2417.4 kJ /
577.8 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
59.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min