
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
sera mozzarella odsączonego, pokrojonego na kawałki300 g
-
warzyw, mieszanych np. marchewki, cebuli, selera naciowego, pokrojonych na kawałki150 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oleju30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
wody500 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
makaronu, suchego np. penne rigate (o czasie gotowanie 12 min, patrz wskazówka)400 g
-
wędliny (opcjonalnie) lub mortadeli (ok. 150 g), pokrojonej w 1 cm kostkę1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
577.8 kcal /
2417.4 kJ
Białko
30.7 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
59.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
1403.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska