Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową

Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową

4.2 39 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • bułki tartej
    180 g
  • kiełbasy drobiowej pokrojonej w 1 cm plastry
    200 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    150 g
    150 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
  • wody
    500 g
  • różyczek kalafiora
    300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • selera naciowego (opcjonalnie) pokrojonego na 2 cm kawałki
    20 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • boczku wędzonego, surowego pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    100 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    400 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 713.6 kcal / 2985.5 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 44.1 g
Węglowodany 50.7 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Sód 1766.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...