
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
bułki tartej180 g
-
kiełbasy drobiowej pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki150 g
-
wody500 g
-
różyczek kalafiora300 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
selera naciowego (opcjonalnie) pokrojonego na 2 cm kawałki20 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
boczku wędzonego, surowego pokrojonego w 0,5 cm kostkę100 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata400 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
713.6 kcal /
2985.5 kJ
Białko
31.2 g
Tłuszcz
44.1 g
Węglowodany
50.7 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Sód
1766.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska