Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
14 porcji
Składniki
-
30 g orzechów laskowych
-
85 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
110 g cukru
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
700 g gruszek twardych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
bita śmietana do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15.3 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1322.3 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Millefeuille z karmelem i orzechami
13 godz. 10 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 godz.
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Klasyczne brownie
50 min
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
10 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min