Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
14 porcji
Składniki
-
30 g orzechów laskowych
-
85 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
110 g cukru
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
700 g gruszek twardych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
bita śmietana do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15.3 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1322.3 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser piña colada
3 godz.
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Sezamki
1 godz. 50 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Zimowa czekolada do picia
10 min