Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
14 porcji
Składniki
-
30 g orzechów laskowych
-
85 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
110 g cukru
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
700 g gruszek twardych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
bita śmietana do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15.3 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1322.3 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
3 godz. 15 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Cynamonki na parze
50 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min