Urządzenia i Akcesoria
Tort Sachera
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
130 g cukru
-
5 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g mąki pszennej tortowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przełożenie
-
280 - 300 g dżemu morelowego, gładkiego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
Czekoladowa polewa
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
91.2 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1455.3 kJ /
347.8 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min