Tort Sachera

Tort Sachera

4.5 95 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków

Składniki

Biszkopt
  • cukru
    130 g
  • jajek
    5
  • soli
    1 szczypta
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej tortowej
    150 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
Przełożenie
  • dżemu morelowego, gładkiego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
    280 - 300 g
Czekoladowa polewa
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    130 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 347.8 kcal / 1455.3 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 91.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...