
Urządzenia i Akcesoria
Tort Sachera
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
cukru130 g
-
jajek5
-
soli1 szczypta
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka
-
mąki pszennej tortowej150 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Przełożenie
-
dżemu morelowego, gładkiego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)280 - 300 g
Czekoladowa polewa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)130 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
347.8 kcal /
1455.3 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
91.2 mg