
Urządzenia i Akcesoria
Tort Sachera
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
130 g cukru
-
5 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g mąki pszennej tortowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przełożenie
-
280 - 300 g dżemu morelowego, gładkiego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
Czekoladowa polewa
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
347.8 kcal /
1455.3 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
91.2 mg