Tort Sachera
TM6 TM5

Tort Sachera

4.5 (65 ocen)

Składniki

Biszkopt

  • 130 g cukru
  • 5 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 150 g mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przełożenie

  • 280 - 300 g dżemu morelowego, gładkiego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)

Czekoladowa polewa

  • 130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1455.3 kJ / 347.8 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
20.3 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Błonnik
2.6 g
Sód
91.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy