Urządzenia i Akcesoria
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Omlet austriacki
-
50 g rodzynek sułtanek
-
6 łyżek rumu
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
2 laski wanilii
-
8 jajek
-
150 - 200 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania
-
¼ łyżeczki winianu potasu (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
masło do natłuszczenia
-
4 łyżki mąki pszennej tortowej
Sos truskawkowy
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 g cukru
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
133.7 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
1659.9 kJ /
396.7 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5 min
Adżika
40 min
Placuszki z salsefii
1 godz.
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min