
Urządzenia i Akcesoria
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Omlet austriacki
-
rodzynek sułtanek50 g
-
rumu6 łyżek
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)200 g
-
laski wanilii2
-
jajek8
-
cukru plus dodatkowa ilość do posypania150 - 200 g
-
winianu potasu (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
masło do natłuszczenia
-
mąki pszennej tortowej4 łyżki
Sos truskawkowy
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół500 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego25 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
cukru25 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
396.7 kcal /
1659.9 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
133.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI III
6 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placuszki z salsefii
1 godz.
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Deska masła
10 min
Ukraińskie babki drożdżowe (paski)
5 godz.
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM5, TM6)
40 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min