Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango

Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango

4.6 117 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • mleka
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    400 g
  • czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
    15 - 30 g
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki
  • cukru
    50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    10 g cukru z wanilią
Mus z mango
  • mango, dojrzałe obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • żelatyny w proszku
    1 łyżeczkę
  • owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. maliny, borówki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394.7 kcal / 1652.3 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 32.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 34.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...