
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
mleka100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego15 - 30 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
Mus z mango
-
mango, dojrzałe obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
żelatyny w proszku1 łyżeczkę
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. maliny, borówki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.7 kcal /
1652.3 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
32.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
34.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska