Timbale cytrynowe z polewą malinową
TM5 TM6

Timbale cytrynowe z polewą malinową

4.4 (17 ocen)

Składniki

Timbale

  • 2 białka
  • 20 g żelatyny w proszku
  • 100 g wrzącej wody, do namoczenia
  • 150 g twarogu, półtłustego, pokrojongo na kawałki
  • 250 g mleka
  • 50 - 60 g cukru
  • 80 - 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek

Polewa malinowa

  • 300 g malin, świeżych
    lub 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 10 g cukru
  • 4 plastry limonki, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
660 kJ / 158 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy