Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Timbale
- 2 białka
- 20 g żelatyny w proszku
- 100 g wrzącej wody, do namoczenia
- 150 g twarogu, półtłustego, pokrojongo na kawałki
- 250 g mleka
- 50 - 60 g cukru
- 80 - 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
Polewa malinowa
-
300
g malin, świeżych
lub 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 10 g cukru
- 4 plastry limonki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25 Min
Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków
25 godz. 45 min
Semifreddo zabajone
13h
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Gremolata z parmezanem
5min
Sorbet bazyliowy
10min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2h 20 min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 Min