Timbale cytrynowe z sosem malinowym

Timbale cytrynowe z sosem malinowym

4.4 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Timbale
  • 15 g żelatyny w proszku
  • 60 - 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 2 białka
  • 150 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 220 g mleka
  • 60 g cukru
  • 5 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
Sos malinowy
  • 200 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 40 - 60 g cukru (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 194.7 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 953.6 kJ / 227.9 kcal
Tłuszcz 3.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...