
Urządzenia i Akcesoria
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Timbale
-
żelatyny w proszku15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 - 80 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
białka2
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki150 g
-
mleka220 g
-
cukru60 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek5 g
Sos malinowy
-
malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji200 g
-
cukru (patrz wskazówka)40 - 60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
227.9 kcal /
953.6 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
194.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKA POKUSA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35min
Szarlotka w pucharkach
2h
Tort tiramisu bez pieczenia
7h 30min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Serniczki z wiśniami
45min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30min
Krem z pistacjami
20min
Mini tarty
1h 45min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3h
Sernik truskawkowy na zimno
8h 30min