Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Timbale
- 15 g żelatyny w proszku
- 60 - 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 2 białka
- 150 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 220 g mleka
- 60 g cukru
- 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
Sos malinowy
-
200
g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji - 40 - 60 g cukru (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953.6 kJ / 227.9 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 194.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Galaretka z owocami
4h 10min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min