Urządzenia i Akcesoria
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Timbale
-
15 g żelatyny w proszku
-
60 - 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
2 białka
-
150 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
220 g mleka
-
60 g cukru
-
5 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
Sos malinowy
-
200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji200 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
40 - 60 g cukru (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
194.7 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
953.6 kJ /
227.9 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKA POKUSA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Szybki sos mango
20 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.