![Timbale cytrynowe z sosem malinowym Timbale cytrynowe z sosem malinowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0714bdb197a779a3672b348b6eaaf569/Derivates/b792e7020dc9bd56a4dba24ca79b2d8dee11fe6e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Timbale
- 15 g żelatyny w proszku
- 60 - 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 2 białka
- 150 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 220 g mleka
- 60 g cukru
- 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
Sos malinowy
-
200
g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji - 40 - 60 g cukru (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953.6 kJ / 227.9 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 194.7 mg