Urządzenia i Akcesoria
Mrożona herbata cytrynowo-hibiskusowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 szklanek
Składniki
-
50 g cukru
-
1300 g wody
-
8 łyżeczek hibiskusa, suszonego
-
100 g kostek lodu plus dodatkowa ilość do podania
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 cytryna pokrojona w plastry, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
0.1 mg
Białko
0 g
Kalorie
107.2 kJ /
25.6 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE NAPOJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Upiększające smoothie truskawkowe
5 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Lemoniada brzoskwiniowa
5 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Herbata mrożona
1 godz. 20 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min