Urządzenia i Akcesoria
Pieczywo maca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
16 kawałków
Składniki
-
280 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g wody gorącej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
55.2 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
266.5 kJ /
63.7 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14 godz. 45 min
Bagietki
15 godz.
Tepache
120 godz. 20 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Turecki płaski chleb
2 godz.