Wegański sos „serowy”

Wegański sos „serowy”

3.9 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
550 g

Składniki

  • 100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g orzechów nerkowca
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g napoju roślinnego dowolnego (patrz wskazówka)
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki białego miso (lub shiro miso)
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 120 - 150 g wrzącej wody

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 195 kcal / 815.9 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 358.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...