
Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos „serowy”
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g orzechów nerkowca
-
2 ząbki czosnku
-
80 g napoju roślinnego dowolnego (patrz wskazówka)
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
-
2 łyżki białego miso (lub shiro miso)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 - 150 g wrzącej wody
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
195 kcal /
815.9 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
358.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Tureckie delicje (Lokum)
26 godz. 50 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6)
30 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Sos sriracha-mayo
5 min
Granita kawowa
12 godz. 15 min