Wegański sos „serowy”

Wegański sos „serowy”

3.9 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
550 g

Składniki

  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • orzechów nerkowca
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • napoju roślinnego dowolnego (patrz wskazówka)
    80 g
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
  • płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
    2 łyżki
  • białego miso (lub shiro miso)
    2 łyżki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • wrzącej wody
    120 - 150 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 195 kcal / 815.9 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 358.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...