
Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos „serowy”
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
orzechów nerkowca120 g
-
ząbki czosnku2
-
napoju roślinnego dowolnego (patrz wskazówka)80 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
płatków drożdżowych (patrz wskazówka)2 łyżki
-
białego miso (lub shiro miso)2 łyżki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego1 - 2 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
wrzącej wody120 - 150 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
195 kcal /
815.9 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
358.9 mg