Choux fourrés à la ganache chocolat blanc et framboises

5.0 1 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
6 pièces

Składniki

La ganache chocolat blanc
  • 75 g de chocolat blanc en morceaux
  • 130 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La garniture à la framboise
  • 150 g de framboises fraîches
    150 g de framboises surgelées
  • 15 g de sucre en poudre
Le craquelin
  • 40 g de beurre à température ambiante, en morceaux
  • 35 g de cassonade
  • 40 g de farine de blé
La pâte à choux
  • 130 g d'eau
  • 45 g de beurre en morceaux
  • 5 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café de sel
  • 75 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 130 g de mascarpone
Le dressage
  • sucre glace (opcjonalnie)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 325.2 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1940.4 kJ / 463.8 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Węglowodany 35.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...