Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le craquelin
- 100 g de farine de blé
- 70 g de beurre, coupé en morceaux
- 70 g de cassonade
- 1 c. à soupe d'eau
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs moyens
La crème vanille
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1482 kJ / 355.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 115.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Tarte à la mangue sur sablé breton
14h 30min
Fraisier
15h
Praliné
30 min
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Paris-Brest
3sa
Praliné maison rapide
1j
Choux à la crème
1 godz. 5 min
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45 min
Macarons à la vanille
3sa