Paris-Brest

Paris-Brest

4.5 74 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

Réalisation de la couronne
  • d'eau
    65 g
  • de lait
    60 g
  • de beurre en morceaux
    60 g
  • de sel
    2 g
  • de sucre en poudre
    2 g
  • de farine de blé T45
    80 g
  • d'œufs (2 ½ œufs)
    125 g
  • œuf battu
    1
  • noisettes concassées
Réalisation de la crème mousseline au praliné
  • de lait
    220 g
  • de fécule de maïs
    25 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    35 g
  • de beurre dont 20 g de beurre froid en morceaux et 130 g de beurre pommade
    150 g
  • de praliné (voir "Conseil(s)")
    170 g
Montage
  • sucre glace
  • praliné pour l'intérieur de la couronne

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 618 kcal / 2566 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...