Brownie, choux à la chantilly vanillée

Brownie, choux à la chantilly vanillée

3.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Le brownie
  • de chocolat noir coupé en morceaux
    250 g
  • de beurre coupé en morceaux
    220 g
  • œufs
    6
  • de sucre en poudre
    380 g
  • de farine de blé
    150 g
  • de cacao en poudre
    50 g
Le croustillant
  • de chocolat détaillé en morceaux
    300 g
  • de crêpes dentelle, type Gavottes®
    100 g
Le craquelin
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    100 g
  • de beurre en morceaux
    70 g
  • de cassonade
    100 g
La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    2 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La crème chantilly et le dressage
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de mascarpone
    250 g
  • gousse de vanille
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2110.8 kcal / 8801 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 131.8 g
Węglowodany 190.7 g
Błonnik 16.2 g
Tłuszcz nasycony 83.5 g
Sód 263.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...