Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les génoises
- 50 g de beurre doux, en morceaux
- 8 œufs moyens (53-63 g)
- 250 g de sucre en poudre
- 250 g de farine avec poudre à lever incorporée
- 2 pincées de sel
La crème fouettée aux fraises et le montage
- 250 g de fraises
- 10 g de sucre en poudre
- 600 g de crème liquide, 30% m.g. min., bien froide
- 120 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1795.1 kJ / 429 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 347.3 mg
Alternatywne przepisy
Yaourts maison
11 Std. 30 Min
Nuggets de poulet, sauce aux cornichons
Brak ocen
Brioche suisse chocolat-speculoos
3sa 35 dk
Chocolat liégeois
12h 15min
Petits pains au lait de soja
2h 20min
Tarte aux fraises et crème au citron
12sa 20 dk
Crème au beurre à la meringue suisse
50 Min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Tarte aux framboises
1 godz. 20 min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 godz. 15 min
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min