Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 125 g de sucre de canne
- 125 g de farine de blé
- 250 g de confiture de framboises
- 125 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture
30min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20 min
Fraisier
15h
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Crème pâtissière au caramel
50min
Brownie à la crème de pistache, glaçage noir
12h
Petits bonshommes aux épices
1h
Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly
3h
Galette frangipane aux framboises
1h 30min
Gâteau léger aux framboises
1h 40min
Choux chantilly et fruits rouges
2h