Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 oz water
- 40 oz golden beets, raw, trimmed and cleaned
- 3 oz yellow bell pepper
- 2 garlic cloves
- ½ oz shallot
-
½
oz sherry vinegar, e.g. Spanish Oloroso, cava
lub ½ oz white wine vinegar - 4 oz extra virgin olive oil, e.g. Colavita, Pompeian, plus extra to serve
- 1 ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 13 - 14 oz cold water, to desired consistency
- 4 oz Manchego cheese, to taste
- fresh parsley leaves, to garnish
- croutons, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2051.6 kJ / 490.3 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1417 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1h 10 min
Zucchini Fritters with Gravlax and Lemon Aioli
1h
Hummus (Ilan Hall)
9u. 5min
Hummus
10min
Basil Pesto
10min
Beet Vinaigrette
15min
Lentil Salad
35 min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 min
Cauliflower with Pea Purée
40 min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 min
Basic Soup Purée
45 min