Golden Beet Gazpacho

Golden Beet Gazpacho

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • water
    40 oz
  • golden beets, raw trimmed and cleaned
    40 oz
  • yellow bell pepper
    3 oz
  • garlic cloves
    2
  • shallot
    ½ oz
  • sherry vinegar e.g. Spanish Oloroso, cava
    ½ oz
    ½ oz white wine vinegar, e.g. Spanish Oloroso, cava
  • extra virgin olive oil e.g. Colavita, Pompeian, plus extra to serve
    4 oz
  • salt to taste
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • cold water to desired consistency
    13 - 14 oz
  • Manchego cheese to taste
    4 oz
  • fresh parsley leaves to garnish
  • croutons to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 490.3 kcal / 2051.6 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 37.2 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 1417 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...