
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ryżu brązowego, długoziarnistego200 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia1400 g
-
tempehu pokrojonego na 2 cm kawałki200 g
-
soli2 łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
marchewki pokrojonej na 5 cm kawałki200 g
-
masła orzechowego70 g
-
sosu sojowego tamari (patrz wskazówka)15 g
-
octu, białego15 g
-
syropu klonowego15 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia1 łyżka
-
jarmużu pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)200 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej (ok. 140 g)½ puszki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
544.2 kcal /
2276.8 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
67.1 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1456.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6)
45 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Tofucznica
30 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min