Soupe de pommes de terre au safran, au chorizo et aux noix de Saint-Jacques

Soupe de pommes de terre au safran, au chorizo et aux noix de Saint-Jacques

4.7 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de ciboulette fraîche hachée grossièrement (3 cm)
    20 g
  • d'huile d'olive
    60 g
  • d'échalotes en quartiers
    80 g
  • gousses d'ail
    2
  • de chorizo en tranches ou en cubes (1 cm)
    100 g
  • de vin blanc
    200 g
  • d'eau
    400 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • de pistils de safran
    2 pincées
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de pommes de terre farineuses, spécial purée en cubes (1 cm)
    300 g
  • de noix de saint-jacques environ 12 pièces
    250 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g
  • d'herbes aromatiques fraîches
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 462.5 kcal / 1935.2 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 581.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...