Soupe de pommes de terre au safran, au chorizo et aux noix de Saint-Jacques

Soupe de pommes de terre au safran, au chorizo et aux noix de Saint-Jacques

4.6 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 20 g de ciboulette fraîche hachée grossièrement (3 cm)
  • 60 g d'huile d'olive
  • 80 g d'échalotes en quartiers
  • 2 gousses d'ail
  • 100 g de chorizo en tranches ou en cubes (1 cm)
  • 200 g de vin blanc
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • 2 pincées de pistils de safran
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 300 g de pommes de terre farineuses, spécial purée en cubes (1 cm)
  • 250 g de noix de saint-jacques environ 12 pièces
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 10 g d'herbes aromatiques fraîches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 581.5 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 1935.2 kJ / 462.5 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...