
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le porc au caramel
-
800
g de poitrine de porc
lub 800 g d'échine de porc, désossée - 1600 g d'eau
- 2 c. à soupe d'huile de tournesol
- 20 g de gingembre frais en lamelles
- 4 oignons nouveaux en tronçons
- 3 c. à soupe de sauce de soja claire
- 2 c. à soupe de sauce de soja épaisse (ou foncée)
- 300 g de vin de riz de Shaoxing
-
60
g de sucre candi roux
lub 60 g de cassonade - 2 c. à café de quatre-épices moulu
La poêlée de chou
- 300 g de chou chinois ou de chou pointu
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 1 oignon émincé
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- sel
- poivre moulu
- 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
- 1 c. à soupe de vinaigre de riz
- quelques brins de coriandre fraîche effeuillés
- 1 c. à café de piment séché en flocons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 656 kcal / 2734 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 27 g