Polenta aux crevettes de l'Etat de Géorgie

Polenta aux crevettes de l'Etat de Géorgie

4.5 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portion

Składniki

  • de cheddar coupé en morceaux
    50 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • gousse d'ail
    2
  • de gingembre frais en tranches (2 mm)
    10 - 15 g
  • d'oignons rouges en tranches
    150 g
  • de courgette en julienne
    150 g
  • de carottes en julienne
    150 g
  • piment vert frais en tranches
    1
  • de sel
    4 - 6 pincées
  • de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    300 g
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de tomates cerise coupées en deux
    100 g
  • de sucre en poudre
    1 pincée
  • d'eau
    500 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
La polenta
  • de lait
    500 g
  • de polenta (environ 4-5 minutes de cuisson)
    200 g
  • de beurre coupé en morceaux
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 479.7 kcal / 2007.1 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 33.4 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 888.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...