Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, en quartiers
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 600 g de veau, en morceaux
- 400 g d'eau
- 50 g de vin blanc
- 1 c. à café de fond de veau
- 2 branches de thym frais
- 1 feuille de laurier
- du sel
- 250 g de petits pois frais ou surgelés
- 300 g de fonds d'artichaut
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1268 kJ / 302 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Cannelloni sauce bolognaise
1 Std. 15 Min
Jambalaya de poulet
40 min
Poulet cacciatore et pâtes
55min
Bœuf bourguignon
1h 40min
Morue à la méditerranéenne
1h 25min
Blanquette de veau
1h
Risotto aux fruits de mer sans lactose
35min
Mijoté de fonds d’artichauts au veau et aux petits pois
1h 5min
Petits pains au lait de soja
2h 20min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50min
Osso-buco et boulgour
1h 5min
Ragoût de calamars aux tomates et poivrons
45 min