Patates douces et sauce aux légumes - Gratin de pâtes

Patates douces et sauce aux légumes - Gratin de pâtes

3.6 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de patates douces (environ 6)
    1000 g
  • d'eau
    1000 g
  • d'oignons coupés en deux
    220 g
  • de poivrons verts en morceaux (4 cm)
    200 g
  • de poivrons rouges en morceaux (4 cm)
    250 g
  • de courgettes en morceaux (4 cm)
    300 g
  • d'huile d'olive
    70 g
  • de purée de tomates en conserve
    600 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre moulu
    5 - 6 pincée
  • de pâtes sèches type conchiglie ou canneloni
    500 g
  • de thon en boîte au naturel égoutté
    220 g
  • de beurre doux en morceaux
    40 g
  • de lait
    500 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426.1 kcal / 1782.7 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 718.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...