Tomates farcies façon chakchouka et œufs pochés

Tomates farcies façon chakchouka et œufs pochés

3.8 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 800 g de tomates cœur de bœuf (4 pièces de 200 g et 9 cm chacune)
  • 3 - 5 brins de persil frais
  • 2 gousses d'ail
  • 80 g d'échalotes coupées en deux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 250 g de poivrons rouges coupées en morceaux (3 cm)
  • ½ c. à café de paprika fumé, moulu
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • ½ c. à café de piment en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de quinoa 4 minutes de temps de cuisson
  • 100 g de mozzarella râpée
  • 4 petits œufs
    4 œufs de caille
  • 3 - 4 pincées de poivre moulu
  • 4 morceaux de pain

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1008.8 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 1662.9 kJ / 397.5 kcal
Tłuszcz 21.1 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...