Mijoté de dinde à la harissa, boulgour et amandes aux fèves

Mijoté de dinde à la harissa, boulgour et amandes aux fèves

4.4 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de boulgour
    200 g
  • de fèves fraîches ou surgelées
    200 g
  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile de tournesol
    2 c. à soupe
  • de sauté de dinde en gros cubes
    700 g
  • de sauce harissa artisanale
    ½ - 1 c. à soupe
  • de concentré de tomate
    1 c. à soupe
  • de ras el-hanout
    ½ c. à soupe
  • du sel
  • d'eau
    200 g
  • du poivre moulu
  • d'amandes effilées
    80 g
  • coriandre fraîche effeuillée, pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607 kcal / 2546 kJ
Białko 56 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...