Brochettes de dinde marinées et caramélisées au pamplemousse

Brochettes de dinde marinées et caramélisées au pamplemousse

4.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

La marinade
  • 4 échalotes
  • 2 gousses d'ail
  • 6 c. à soupe de sauce de soja
  • 6 c. à soupe de mirin
  • 2 c. à soupe de sucre roux
  • 2 c. à café de zeste de pamplemousse non traité
  • 100 g de jus de pamplemousse
  • 20 g d'huile végétale
  • 2 c. à soupe de graines de sésame
  • 500 g de filet de dinde, sans peau
Le riz
  • 200 g de riz basmati
  • 1000 g d'eau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1485.5 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 1726.9 kJ / 412.7 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...