Poulet aux dattes, olives et pommes de terre

Poulet aux dattes, olives et pommes de terre

4.5 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de pommes de terre moyennes, épluchées
    800 g
  • feuilles de laurier frais
    12
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • de poulet (1 poulet), coupé en huit morceaux
    1500 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de gingembre frais
    10 g
  • d'eau
    400 g
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'olives kalamata dénoyautées
    50 g
  • de dattes dénoyautées
    100 g
  • de jus de citron
    25 g

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 740 kcal / 3096 kJ
Białko 83 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...