Salade de petits pois au jambon et aux œufs - Poulet aux légumes et sauce moutarde

Salade de petits pois au jambon et aux œufs - Poulet aux légumes et sauce moutarde

4.6 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • de carottes en bâtonnets (4 cm x 0,5 cm)
    200 g
  • de pommes de terre en cubes (2 cm)
    200 g
  • de courgettes en cubes (2 cm)
    200 g
  • œufs
    2
  • d'huile d'olive
    65 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre moulu
    1 c. à café
  • de paprika fumé, moulu et 1 c. à café
    3 pincées
  • de moutarde
    10 g
  • de blanc de poulet en tranches (2 cm)
    400 g
  • de vinaigre de cidre
    30 g
    30 g de vinaigre balsamique
  • de miel
    1 c. à café
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousses d'ail
    1 - 2
  • de vin blanc
    150 g
  • de petits pois, frais ou surgelés
    500 g
  • de jambon serrano en tranches ou en cubes (1 cm)
    200 g
  • d'eau
    150 g
  • cube de bouillon de légumes
    ½
  • de croûtons
    50 g
  • de beurre
    20 g
  • de crème
    60 g
  • persil frais finement haché
  • de fécule de maïs
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 410.4 kcal / 1717.1 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1285.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...