Riz aux saucisses de Hong Kong

Riz aux saucisses de Hong Kong

4.0 48 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 portions

Składniki

  • 250 g de riz à grain court japonais
  • 100 g de saucisses chinoises (voir "Conseil(s)")
  • 50 g de petits pois, frais ou surgelés
  • 70 - 100 g de lardon
  • 10 g de sauce de soja légère (claire)
  • 5 g de sauce de soja épaisse (ou foncée)
  • 360 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • ¼ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre blanc moulu
    ¼ c. à café de poivre noir moulu
  • ciboule ciselée pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 796.4 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 2054.5 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 71.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...