Riz aux saucisses de Hong Kong

Riz aux saucisses de Hong Kong

4.0 43 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 portions

Składniki

  • de riz à grain court japonais
    250 g
  • de saucisses chinoises (voir "Conseil(s)")
    100 g
  • de petits pois, frais ou surgelés
    50 g
  • de lardons
    70 - 100 g
  • de sauce de soja légère (claire)
    10 g
  • de sauce de soja épaisse (ou foncée)
    5 g
  • d'eau
    360 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    ¼ c. à café
    ¼ c. à café de poivre noir moulu
  • ciboule ciselée pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 491 kcal / 2054.5 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 71.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 796.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...