Urządzenia i Akcesoria
Omlet à la leśny mech
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
200 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
2 jajka
-
100 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)100 g mleka
-
20 g miodu, płynnego
-
60 g mąki pszennej
-
olej do natłuszczenia
-
8 łyżek jogurtu greckiego (ok. 300 g łącznie)
-
2 - 4 łyżki pestek granatu do dekoracji
-
maliny, świeże do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.5 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1729 kJ /
413.2 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
70.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Skyrniczki z owocami
45 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Owsianka dyniowa
25 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min