![Cod with Citrus Butter Cod with Citrus Butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1C27ECB5-9144-42C0-BE39-E9A1BA960DB0/Derivates/7680D26B-EA58-4D73-83E1-D89E5979186C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
- 1 orange
-
1
tsp anise seeds
lub 1 tsp fennel seeds - ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 25 oz water
- 14 oz potatoes, cut into pieces
- 4 cod fillets (4-7 oz each, max of 28 oz)
- 3 oz unsalted butter, plus extra to grease
- 14 oz zucchini, sliced (¼ in.)
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1915 kJ / 457.7 kcal
- Białko
- 45.1 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 439.6 mg
Alternatywne przepisy
Stuffed Vegetables
1hod. 20min
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50min
Beef Stroganoff
40 Min
Baked Spinach and Eggs
35 Min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 Min
Ratatouille
40 Min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1 Std. 15 Min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Rice Salad with Eggs and Tuna Fish
1 Std.
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min