![Baked Spinach and Eggs Baked Spinach and Eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E66FC4C-A63E-4EC7-87E1-E7F46F481B4F/Derivates/E40EF44F-B184-4E04-A64A-D8B3487EDDB9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 oz frozen spinach leaves, defrosted
- 2 oz hard cheese, to grate (e.g. Gruyère, cheddar, Parmesan)
- 1 garlic clove
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp salt, to taste
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 17 oz milk
- 1 oz unsalted butter
- 1 pinch ground nutmeg, to taste
- 1 tsp ground black pepper, to taste
- 6 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1383.9 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 655.2 mg
Alternatywne przepisy
Shepherd's Pie
1 godz. 15 min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1 godz.
Chocolate Ice Cream
12h
Stuffed Vegetables
1 godz. 20 min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 min
White Bean Soup
2 godz. 45 min
Mushroom Risotto
30 min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40 min
Cod with Citrus Butter
50 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min