Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 36 oz water
- 7 oz white wine
- 3 ½ oz freshly squeezed orange juice
- 1 ½ tsp salt
-
14
oz skinless trout fillets
lub 14 oz skinless salmon fillets - 7 oz frozen green peas
- 8 ½ oz fidelini (thin short dried pasta for soups) (e.g. mezze, penne rigate), 10 minutes cooking time
- 1 oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp
- 1 garlic clove
- 1 oz capers, rinsed
- 3 oz pitted black olives
- 13 oz cherry tomatoes, quartered or halved
- 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
- ½ oz lemon juice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650.5 kJ / 394.5 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 846.2 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Cod with Citrus Butter
50min
Apple Sauce
20min
Quiche Lorraine
50min
Ratatouille
40min
Potato Pancakes
45 Min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1u.
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50min
Stuffed Vegetables
1u. 20min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1u. 15min