Chicken with Creamy Vegetable Sauce

4.4 78 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • water
    14 oz
  • carrots in pieces
    4 ½ oz
  • celery root (celeriac) in pieces
    2 oz
  • celery leaves
    2 oz
    2 oz fresh parsley
  • chicken stock cube
    1
    1 heaping tsp homemade chicken stock paste
  • chicken breast fillets sliced (2 in. x ¾ in.)
    24 oz
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • freshly ground pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • button mushrooms sliced
    5 ½ oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • cream
    3 ½ oz
  • Worcestershire sauce (opcjonalnie)
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • unsalted butter in pieces
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 439.7 mg
Białko 42 g
Kalorie 1520.7 kJ / 363.5 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...