Wersje kompatybilne
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grain free wraps
- 150 g Parmesan, cut into pieces (3 cm)
- 160 g milk
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra to fry
- 1 egg
- 170 g arrowroot flour
- 1 tsp sea salt
Filling
- ½ zucchini (approx 150 g), trimmed
- 1 carrot (approx 150 g), peeled and trimmed
- 50 g red onion
- 20 g extra virgin olive oil
- 800 g can kidney beans, rinsed and drained
- 100 g water
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 20 g tomato paste
- 3 pinches ground cayenne pepper
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tomatoes, diced
- guacamole, to serve (see Tip)
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- dried chilli flakes, to sprinkle (optional)
- 1 lime, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2059.8 kJ / 492.3 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 1178.3 mg
Alternatywne przepisy
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.
Cauliflower hummus with green vegetables
1 godz.
Bacon and spring onion potato salad
1 Std. 5 Min
Aussie potato salad
1 Std. 30 Min
Warm wasabi potato salad
30 min
Mediterranean pasta salad
50 min
Baked spinach and feta mushrooms
35 min
Creamy tomato and feta pasta
35 min
Shepherd's pie with butter bean mash
1 godz.
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55 min
Brown rice salad
40 min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1 godz.