Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh silverbeet (approx. 1 bunch), stalks removed, leaves cut into strips (2-3 cm)
- 200 g fennel bulb, trimmed and cut into thin slices (1-2 mm)
- 4 spring onions/shallots (approx. 70 g), trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tsp sumac
- 2 star anise
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tbsp avocado oil
- 500 g water
- 250 g vine-ripened cherry tomatoes
- 1 tbsp pumpkin seeds, to serve (optional)
- 1 tbsp sunflower seeds, to serve (optional)
- 4 eggs, fried, to serve
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 980 kJ / 233.3 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 575.8 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1hod.
Raw cauliflower tabouli
30min
Fresh fennel salad
10 min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Spring greens with grapefruit
30min
Ratatouille
40 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Dukkah eggs with asparagus and feta
30min
Honey ginger tofu with greens
2h 25 min
Parsnip and bean mash
25min