Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g rodzynek
-
30 g rumu
Kruszonka
-
50 g orzechów laskowych
-
120 g mąki pszennej
-
80 g cukru
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
40 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.8 g
Kalorie
1671.9 kJ /
399.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
54.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Sernik baklava
7 Std.
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 Min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 Std. 10 Min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 Std. 40 Min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 Min
Klasyczny nugat
3 Std. 30 Min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 Min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 Min
Skyrniczki z owocami
45 Min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 Min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 Min