Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką

4.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g rodzynek
  • 30 g rumu
Kruszonka
  • 50 g orzechów laskowych
  • 120 g mąki pszennej
  • 80 g cukru
  • 100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
  • margaryna, wegańska do natłuszczenia
  • 600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 40 g cukru
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 3.8 g
Kalorie 1671.9 kJ / 399.6 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 54.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...