Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g rodzynek
-
30 g rumu
Kruszonka
-
50 g orzechów laskowych
-
120 g mąki pszennej
-
80 g cukru
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
40 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
399.6 kcal /
1671.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Truskawkowy sos winegret
5 min
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Syrop winny (vincotto)
2 godz.
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min