Urządzenia i Akcesoria
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
5 g masła
-
150 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
1 paczuszka fixu do bitej śmietany (ok. 8 g)
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1220.7 kJ /
291.8 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min