Urządzenia i Akcesoria
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
5 g masła
-
150 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
1 paczuszka fixu do bitej śmietany (ok. 8 g)
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1220.7 kJ /
291.8 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie burgery
45 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Napój z orzechów laskowych
10 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Portugalski crème brûlée
25 min